Omgeving


L’ALU toen en nu


L’ALU is de naam van een gedeelte van het plateau waarop ons domein zich bevindt , en is gelegen op 600-620 meter hoogte. Hier ontspringen meerdere bronnen die gezamenlijk het beekje L’Alue vormen. Uit de geschiedenis is geweten dat zowel de Romeinen als Napoleon  met zijn legers voorbij trokken aan L’ALU.  Het gevolg hiervan is dat de weg achter ons weiland tegen de bossen aan , nog steeds de naam draagt “Route Romain” en “ Route Napoleon”. Napoleon had L’ALU uitgekozen als “pleisterplaats”.   Vanaf die tijd is bekend dat er vaste bewoning was.

De huidige boerderij op het landgoed dateert uit 1864  en maakte deel uit van het bezit van de graven van Limburg- Stirum.  Zij was tot 1993 nog volop in exploitatie als pachtboerderij en behoorde met in totaal 90ha. weiland en 120 stuks melkvee tot één van de grotere boerderijen in de Ardennen.
De gebouwen waren in zeer slechte staat en nauwelijks nog bewoonbaar. Desondanks vonden wij dat het domein , met zijn unieke ligging en schitterende omgeving zoveel voordelen bood , dat wij de boerderij met 30ha. Weiland en bos in 1993 kochten.
Vanaf het begin bestond bij ons het plan om deze prachtige locatie te delen met gasten.

De Ardennen... om verliefd op te worden.


De Ardennen vormen het centraal gedeelte van de provincie Luxemburg. Een stukje België dat vraagt om ontdekt te worden. Een oneindig mooi en zeer verscheiden landschap met innemende charmes gedurende elk seizoen van het jaar. Bedekt met merendeels wouden, weilanden, pittoreske dorpjes en steden. De Ardennen, getekend door een vrije afwisseling van prachtige heuvels, rotsen en dalen, kabbelende beekjes, brede rivieren of wilde watervallen. Fauna en flora, verenigd tot "pure natuur"
.


Daar waar het nog goed en gezond is om te vertoeven. Waar de ene verrassing de andere overtreft.

Frisse lucht, oneindige vergezichten, speelse kleurenpracht, tientallen soorten ontspanningsmogelijkheden, historische bezienswaardigheden, culinaire hoogtepunten,... oergezellig. De Ardennen.... Liefde op het eerste gezicht!!!


Te ontdekken:
Domaine de L'Alu, een absolute aanrader van

Domaine de L'Alu, een absolute aanrader van